Subscribe

Tuesday, 13 December 2011

Peluang merakam kehidupan Yakuza, Jepun (16 gambar)

Seorang jurugambar yang berasal dari negara Belgium telah menghabiskan masa selama dua tahun dengan mengkaji budaya 'underground' di negara matahari terbit, Jepun. Anton Kusters telah berpeluang untuk bergaul dengan golongan Yakuza yang terkenal dengan struktur mafianya. Selain daripada Anton Kusters, beberapa jurugambar asing juga berpeluang dan mendapat kepercayaan dari kumpulan sulit ini. Tetapi Kusters telah diberi keistimewaan untuk mengambil gambar beberapa ritual mereka yang dianggap rahsia. Sila klik tajuk post untuk entry sepenuhnya.


Derma 1 klik untuk hari ini. TQ.


Obsesi hendak jadi macam Superman (10 gambar LOL)

Haha. Kali ni label OBSESI ditambah lagi dengan cerita menarik dari Filipina. Seorang obserser Superman, Herbert Chavez telah dinobatkan sebagai Pageant Trainer apabila beliau telah beberapa kali menjalani pembedahan plastik semata-mata hendak menyerupai seperti Superman!

Sejak tahun 1996, beliau telah melakukan pembesaran dagu, mengubah struktur hidung dan beberapa suntikan silikon serta implan pada peha untuk menyerupai seperti Superman. Walaubagaimana ciri wajah Filipino pada Herbert amat menyukarkan sedikit untuk menyerupai totally macam Superman. Seluruh bahagian rumah Herbert juga mempunyai benda-benda yang berkaitan dengan Superman termasuk replika hero dunia itu. Tetapi apa yang pasti, dia masih belum boleh terbang! Sila klik tajuk post untuk melihat entry sepenuhnya.

Ekspresi seni oleh seekor monyet, Pocket. (6 gambar)

Lukisan-lukisan di bawah merupakan hasil karya seekor monyet jenis caphucin. Lukisan ini adalah berbentuk abstrak dan eksperimental yang telah dijual dengan harga 250 pounds untuk sekeping. Monyet caphucin yang menghasilkan karya dengan menggunakan ekor, tangan, kaki dan juga berus ini mempunyai stailnya yang tersendiri. Keunikan haiwan menjadi artis seni lukis ini telah mula dikesan apabila seorang sukarelawan Story Book, Charmaine Quinn telah memberikannya cat warna kanak-kanak bukan toksik kepada Pocket Warhol, monyet chapuchin ini. Pocket dilihat sangat suka apabila aktiviti mewarna dilakukan olehnya. Hasil karya Pocket mendapat pasaran di Eropah dan Israel. Tetapi dikatakan, hasil karya Pocket ini akan diberikan kepada sebuah agensi di Israel untuk membangunkan tempat suci bagi orang-orang Israel.

Sila klik tajuk post untuk melihat gambar entry tentang Pocket yang unik ini. Monyet yang berbakat ini akan mempunyai pameran seni di mana 40 buah lukisannya akan dipamerkan di Sadie's Diner dan Juice Bar di Adeilade, Australia pada awal tahun hadapan.

Set home theatre yang bernilai USD 6 juta!!! (8 gambar)

Blogpedia pernah berkongsikan info tentang hiasan dalaman rumah untuk set home theatre. Kali ini pula Blogpedia akan memberi paparan tentang set teater rumah yang bernilai USD 6 juta!!!! Gilalah! Set teater rumah ini adalah kepunyaan Jeremy Kipnis yang merupakan seorang jurutera dan penerbit muzik serta seorang yang sukakan muzik klasik! Set teater rumah ini dikatakan mempunyai 8.8 channels of surround sound atau saluran bunyi sekeliling, 16 buah subwoofer dan resolusi video 4 kali ganda yang hebat pada 1080p serta 18 x 10 kaki skrin set Stewart Snowmatte. No wonderlah orang sanggup keluarkan duit yang banyak untuk membeli kehendak diri sendiri. Sila klik tajuk post untuk melihat entry keseluruhan.

Ramalan orang tahun 1900 tentang tahun 2000. (15 gambar)

Pernah tak terbayangkan apa akan terjadi pada masa akan datang? 100 tahun kemudian? Macam tu la orang-orang yang hidup pada tahun 1900. Mereka mempunyai idea & imaginasi yang sejajar. Sila klik tajuk post dan melihat  imaginasi-imaginasi manusia pada 100 tahun yang lepas. Tak semua kita dapat realisasikan kan?

Hotel Marina Bay Sands, Singapura (12 gambar)

Biasanya kita melihat pemandangan hotel yang unik ini pada waktu malam. Sekarang Blogpedia berkongsi beberapa gambar pemandangan dalaman dan luaran hotel serta rekabentuknya pada waktu siang dan sekeping saja pada waktu malam. Sangat unik dan menarik. Sila klik tajuk post untuk melihat entry sepenuhnya.

Dapatkan IPhone 4S yang baru dilancarkan DI SINI.

5 jenis hadiah yang sesuai diberikan kepada photographer

Kali ini, Blogpedia berkongsi pula tips apaka hadiah yang sesuai untuk diberikan kepada mereka yang bekerja atau mempunyai hobi di dalam bidang fotografi ini. Korang boleh klik pada tajuk post untuk membaca entry sepenuhnya.


1) Simple camera seperti kamera kompak: Selain mempunyai kamera gedabak DSLR, golongan ini juga patut mempunyai kamera kecil yang mudah dibawa ke mana-mana. Adakalanya ketika dalam perjalanan balik ke rumah, ada je pemandangan lanskap, langit ke, subjek yang menarik ke, hendak di-snap. Maklumlah, makan fotografi, tidur fotografi. So, oleh kerana dslr tu bunky, apa kata hadiahkan mereka sebiji compact kamera. Antara jenama kompak yang diusulkan oleg Blogpedia seperti Canon Powershot SD850 IS, SONY DSC TX-55 mahupun Leica D-LUX 4.

Seni lakaran makhluk mimpi buruk (10 gambar)

Jika J.K Rowling mendapat inspirasi menulis siri Harry Porter melalui kehidupan tumbesar anak-anaknya, seorang bekas ilustrator komik. Dave DeVries pula telah mencipta lukisan berdasarkan makhluk mimpi buruk imaginasi anak-anak saudaranya. Ianya bermula apabila anak saudaranya selalu melukis gambaran mimpi buruk ini dan Dave telah melihatnya. Dengan adanya kemahiran seni yang ada padanya, semua makhluk mimpi buruk itu telah ditransformasikan ke lukisan pelbagai warna.

Ilham doodles ke kanvas ini bermula pada tahun 2005 dan bertajuk Engine Monster. Dan terkini, lukisan-lukisan itu pula telah menjadi sebuah buku ketebalan 48 mukasurat dan mula diperkatakan oleh masyarakat internet. Sila klik tajuk post untuk melihat transformatif doodles ke alam kanvas yang seterusnya telah dibukukan.

Derma klik, boleh? Tekan sini.


Fashion : Pakaian jenama Apple (12 gambar)

Zaman sekarang ni, penggemar fesyen pakaian memang begitu menyukai konsep vintage. Dari aksesori sehinggalah ke sepatu kaki. Agak meriah di mana-mana. Tapi korang sanggup tak nak pakai fesyen jenama Apple dekat bawah ni? Apple yang kita tahu sebuah jenama gajet yang terkenal di dunia. Tetapi fesyen dia pula, ouchhhh..sedih nak tengok. Ok, mungkin masa tu orang tak kreatif dan tak banyak software mereka lagi pun. Gambar-gambar fesyen ini ditemui oleh seorang blogger fesyen dan kebanyakkannya tertumpu kepada fesyen pakaian sukan. Tapi penggemar barangan rare pasti berkeinginan menyimpan pakaian ni juga kan?? Sila klik tajuk post dan melihat seluruh entry.

Derma satu klik untuk iklan ini. TQ.