Subscribe

Sunday, 8 January 2012

Fakta seekor burung kiwi betina.

Di dalam dunia perburungan, burung kiwi merupakan sejenis burung yang mengandungkan telurnya dan mempunyai keseimbangan dengan tubuh badannya sendiri. Sepanjang hidup, burung kiwi mampu bertelur sekitar 100 biji. Manakala jangka hayat seekor burung kiwi sekitar 50 hingga 60 tahun. Di bawah merupakan rangka burung kiwi yang sedang mengandungkan telurnya.

Untuk Lelaki: Mungkin boleh dicuba di Malaysia.

Apa yang pelik tentang gambar ini? Sila klik tajuk post untuk berita penuh.

Ibu urban menjimatkan masa.

Ipad case built into a jacket

Fakta Semut Hantu yang menarik (3 gambar)

Sila klik tajuk post untuk berita lanjut.

Ghost Ants atau semut hantu, secara saintifik dikenali sebagai tapinoma melanocephalum memakan manisan sebagai makanan utama mereka. Yang menariknya, perut mereka adalah bersifat transparent. Kita boleh tengok apa yang ada di dalam perut mereka.

Gigi 4 baris? Euww..teruskan pembacaan. (3 gambar)

Sila klik tajuk post untuk keterangan lanjut.

Wedding Colors: Hitam, Coklat Latte, Biji Kundang + Putih

Hiasan Dalaman: Rekasusun perpustakaan mini di rumah (10 gambar)

Kepada para pembaca blogpedia yang suka membaca dan menyimpan bahan bacaan, korang bleh apply cara rekasusun mini library yang dapat menjimatkan ruang. Dengan adanya partition yang besar dan sistem pengcahayaan yang bagus, korang mesti selesa nak membaca tak pun buat keja-keja ofis. Korang bleh juga jemput kawan-kawan untuk 'beriadah' di dalam kawasan mini library ni. Sila klik tajuk post untuk lihat entry sepenuhnya.

Anugerah 'Buku Kehidupan' dan Rama-Rama, David Kravoc (6 gambar)

Uniknya hasil ekspresi seni oleh David Kravoc ini. Beliau telah ditugaskan untuk mencipta sebuah anugerah sebagai tanda penghormatan kepada bekas pengarah organisasi Kanak-Kanak Chabad di Chernobyl. Anugerah  ini dipanggil sebagai 'Book Of Life" yang mendapat inspirasi dan diilhamkan oleh kehidupan seorang lelaki yang bernama Rabbi Yossy Raichik di mana beliau telah menyelamatkan beribu-ribu nyawa kanak-kanak dari kesan buruk bencana Chernobyl. Arca logam ini mempunyai halaman yang dipenuhi dengan kata-kata motivasi dan komposisi kiasan rama-rama sebagai subjek. Ianya mewakili sejumlah 2, 547 kanak-kanak yang telah dibantu oleh Rabbi Yossy Raichik. Sila klik tajuk post untuk melihat keseluruhan entry.

Iklan FedEx yang supercantik hasil CGI nya (1 video + 4 gambar)

Sila klik tajuk post untuk melihat klip iklan FedEx yang bagi saya cantik sangat. Buat saya nak hidup je dalam hutan macam tu. 1 video dan 4 gambar untuk anda lihat!

Barang kemas bertemakan Gothik (10 gambar)

Sekali lagi tema Gothik saya kongsikan di sini. Sebelum ini kita dah melihat sebuah pesta berkaitan dengan seni gothik di SINI. Sila klik tajuk post untuk berita penuh. Barang-barang kemas ini dicipta oleh Bjorg yang baru berusia 34 tahun. Antara barang kemas yang telah dipasarkan termasuklah koleksi rantai, cincin, subang, gelang tangan dan aksesori lain. Material semula jadi seperti kayu, pelepah burung dan besi merupakan material utama di dalam penghasilan aksesori ini.

Fashion: Set lengkap pakaian inspirasi karektor Disney (30 gambar)

Cantik-cantik juga produk berinspirasikan karektor Disney ni. Korang boleh apply sendiri mix and match, sesuai untuk hari minggu. Sila klik tajuk post untuk berita penuh.

Food: Resipi terung bakar bersama tomato (8 gambar)

3 entry untuk resipi makanan ringkas untuk hari ahad ni. Siapa yang bangun, korang boleh try lah resipi ringkas ni. Mungkin boleh diganding dengan salad telur caesar tadi. Ok, lets take a look. SIla klik tajuk post untuk berita penuh. Resipi 'Roasted Eggplant With Tomatoes & Mint' ini boleh dicapai di SINI.

Food : Resipi Kentang Goreng/Kuih Cakar Ayam (7 gambar)

Hari ahad macam ni saya publish resipi-resipi makanan ringan yang mudah dibuat. Korang boleh tengok resipi kuih ni kat SINI. Nama orang putihnya adalah  'Parsni latkes with horsedish and dill'. Saya tengok sebiji macam kuih cakar ayam. Bahan utama adalah ubi manis dan lobak putih. Korang bleh apply kentang juga. Sila klik tajuk post untuk entry penuh.

Food: Resipi Salad Telur Caesar (18 gambar)

Saya jumpa resipi menarik ni dekat SINI. Rasanya menu ni boleh apply untuk parti kecil-kecilan seperti harijadi mahupun minum petang. Saya hidangkan gambar-gambar dulu. Korang boleh baca sendiri resipi tu eh. Sila klik tajuk post untuk melihat entry penuh.

Gambar 'tidur' di seluruh dunia (20 gambar)

Monyet terkecil di dunia (6 gambar)

Hadiahkan perabot untuk kucing-kucing anda (10 gambar)

Teringat pasal Paris Hilton sanggup membelanjakan USD300k untuk binaan rumah haiwan peliharaannya di SINI. Kali ini The Blogpedia berkongsikan pula cadangan perabot yang sesuai untuk kucing-kucing anda di rumah. Agak menarik juga ni, boleh juga dihasilkan sendiri dan kucing memang sukakan benda-benda macam ni. SIla klik tajuk post untuk berita penuh.


Fashion: Subjek Bows pada pemakaian (20 gambar)

Sila klik tajuk post untuk entry penuh.

Gambar posing yang pelik bersama haiwan peliharaan ( 10 gambar)

Korang ada posing amik gambar dengan haiwan peliharaan? Tapi saya yakin tak ada lah pelik macam kat bawah ni kan. Hahaha. Sila klik tajuk post untuk berita penuh.

Pertandingan mengukir sayuran Eropah (10 gambar)

Jerman telah menjadi tuan rumah kepada julung pertama kalinya pertandingan European Carving Championship. Pengukir sayur-sayuran dari seluruh dunia telah berkumpul dan mengambil bahagian di dalam pelbagai jenis kategori yang dipertandingkan. Pertandingan selama tiga hari ini termasuklah pertandingan secara individu dan berkumpulan. Kategori individu telah bertanding mengikut kategori secara individual, koktal dan komposisi set platter. Pelbagai jenis sayur-sayuran telah digunakan untuk memenangi hati juri. Jom kita lihat skulptur yang telah dihasilkan oleh pakar-pakar ini . Klik tajuk post untuk berita penuh.