Subscribe

Saturday, 3 December 2011

Musim salji 2011 dah tiba (15 gambar)

Dapatan dari Reuters.com. Sekarang tiba masuk musim sejuk, berikut adalah paparan gambar jurugambar dari Reuters di selurh dunia. Sila klik tajuk post untuk melihat semua keindahan.

Untuk Lelaki: Koleksi pakaian sut utk musim luruh & musim sejuk (7 gambar)

Kali ini Blogpedia2u memberi paparan dan sedikit maklumat tentang fesyen pakaian sut untuk kaum lelaki. Ya la, sebelum ni banyak paparan dari pakaian perempuan. So, ini adalah koleksi untuk trend musim luruh dan sejuk bagi 2011. Kat bawah tu ada details harga dan laman web yang korang bleh ushar sendiri tengok fesyen-fesyen yang lain. Ada 7 gambar semuanya. Sila klik tajuk post untuk melihat kesemuanya.Suit and shirt
Changes in the suiting world are subtle nuances rather than tectonic shifts. On the AW11 catwalks, double-breasted jackets and wide leg trousers were a new key silhouette. Here are six ways to shake up your own tailored look
All items above by Dries Van Noten from brownsfashion.com

Interior bas yang cantik, Singapore (5 gambar)

Saya dapat url gambar-gambar ni dari sini. Tertanya juga, betulke Singapore ada bas ekslusif macam ini? Saya rasa untuk jumlah penduduk yang tak ramai, sesuailah kerajaan mereka nak sediakan macam ni. Jarak antara sesebuah tempat pun tak jauh. Kalau dekat KL komfem tak sesuai, sempat nak cabut kerusi cantik warna putih tu. Untunglah, bas cantik, mood pun best kalau nak pergi kerja. Haizz. Sila klik tajuk post untuk lihat gambar yang lain.


Meja Poker terbesar di dunia (5 gambar)

Kahkahkah. Saya ada ramai kawan yang suka main poker dekat social networking Facebook. Mungkin diorang patut sekali skala main poker style macam ini. Kalau sebulan, yang gemuk boleh jadi ramping sebab angkat kad-kad poker yang besar tu. Mempunyai 30 kaki panjang meja, 12 kaki lebat dan 3 kaki ketinggian. Sila klik tajuk post untuk lihat replika meja poker yang besar ini.

kalau tekan url ni, jumpa website lain (KLIK)


Resipi Cookies, Brownies & Biscuits (9 resepi)

Mari ke dapur maya Blogpedia. Dedicate entry untuk kawan-kawan yang suka masak. Sesekali merasa makanan barat memang best. Gambar dan link sekali saya bagi. Selamat Mencuba.


Recipe: Royal Fans
Recipe:  Gingerbread Boys

Bandar paling sempit di dunia, Shibam (6 gambar)

Ini ialah bandar Shibam, sebuah bandar yang terletak di negara Yaman. Sudah dibina semenjak abad ke 16, Shibam merupakan salah sebuah bandar yang tertua dan mempunyai perancangan struktur bandar berdasarkan prinsip pembinaan tegak. Kalau melihat pada gambar-gambar, Shibam seolah-olah bandar yang kelihatan sempit. Tetapi sebenarnya dalam masa yang sama Shibam mempunyai sistem pengaliran air yang terbaik suatu masa dulu. Walaubagaimanapun kini Shibam menghadapi cabaran kehidupan yang lebih moden dengan terbinanya lebih banyak kawasan konkrit. Tetapi sehingga ke hari ini, Shibam masih menjadi tumpuan pelancong dari serata dunia. Seni bina Shibam masih dikekalkan sebagai bukti kehebatan pembinaan rumah oleh dunia Arab dan Islam. Bandar ini dibina di atas sebuah bukit, berbentuk trapezoid dan hampir segiempat tepat bentuknya. Sila klik tajuk post untuk melihat keunikan bandar yang sempit ini.