Subscribe

Monday, 19 December 2011

Ada scanner? Ada kucing atau binatang peliharaan lain? (8 gambar)

Haha. Rasa macam  sebuah projek photografi yang unik pula bila tengok gambar-gambar kucing yang kena scanning ni. So, ada scanner dan ada binatang peliharaan? Jom ceriakan hidup hari ini. SIla klik tajuk post untuk melihat entry penuh. LOL.

Kalaulah kita ada kuasa magis PHOTOSHOP... (8 gambar)

User Photoshop, tools mana satu korang nak betul-betul? LOL-ing untuk hari Isnin dan selamat berimaginasi. Sila klik tajuk post untuk entry penuh.


Behind the scene, gambar-gambar korang dekat Facebook. LOL. (8 gambar)

Tak ada pula duck face dekat sini. Hahaha. lawak juga tengok gambo-gambo ni. Korang yang suka post gambar personal dekat fb mesti cececomel macam ni kan? harharhar. Klik tajuk post untuk entry penuh.

Keletah guru ini jangan ditiru. HAHAHA. (7 gambar)

Saya pernah jadi cikgu, pernah jadi pelajar kepada berpuluh orang guru. Pernah merasa menjadi penonton seorang guru di hadapan kelas dan juga pernah ditonton oleh sebilangan pelajar. Ternyata kedua-dua keadaan itu meninggalkan kesan kenangan yang manis kepada diri sendiri. Hahaha. Sapa yang jadi guru, pasti faham kengkadang ada juga guru yang berperangai pelik. Biasalah, guru pun manusia biasa juga. Bezanya dengan manusia lain, guru tetap dipanggil guru oleh bekas anak murid atau jiran-jiran walaupun sudah meninggal dunia. Untuk hari Isnin, saya kongsikan keletah guru-guru yang pelik ini. Sayangi guru anda. Sila klik tajuk post untuk entry penuh.

1 klik diperlukan di SINI. Terima kasih.


Keganasan ke atas perusuh wanita, isu Timur Tengah. (8 gambar + 1 video)

Barisan hadapan protester gelodak negar Mesir kini disertai juga oleh golongan wanita. Melihat kepada gambar-gambar di bawah, askar dan polis telah melakukan kekerasan secara brutal kepada golongan wanita. Apakah darurat juga membenarkan protester wanita diperlakukan sedemikian. Salah sebuah gambar menunjukkan seorang wanita yang tidak berdaya terlentang di atas tanah dengan keadaan separuh daripada badannya adalah terdedah. Dan seorang tentera lelaki sedang menendang wanita tersebut berulang kali. Detik-detik awal dia telah dipukul berulang kali di bahagian kepala dan badan dengan menggunakan cota logam. Apakah sebab Mesir juga masih menjalani konsep diskriminasi ke atas wanita? Sila klik tajuk post untuk berita penuh.

X'Mas Special: Hiasan bertemakan warna biru (10 gambar)

Dah lama tak post pasal perhiasan Krismas. Tak lama krismas nak menjelang tiba. Esok adalah hari gaji bagi orang yang bekerja di dalam sektor kerajaan. Korang masih sempat nak fikir nak hias camana rumah korang. Sekarang ni saya kasik cadangankan hiasan rumah di dalam warna biru pula. Tema MERAH dan PUTIH pun dah ada sebelum ni. Sila klik tajuk post untuk full entry. ENjoi.

Tanda-tanda anda seorang fashionista. Adakah anda ialah orangnya? (20 gambar)

Ok sila tutup mulut bila tengok gambar-gambar di bawah. Ini adalah impian setiap wanita atau, mereka yang sukakan fashion. Dari semurah harga hinggalah ke harga branded stuff. Janganlah nak nafikan. ENtry ini tidak sesuai untuk mereka yang tidak memahami sisi manusia lain. Ahaks. Guwau kay?? SIla klik tajuk post untuk sambung kataa "Whoahhhhh!". LOL.