Subscribe

Tuesday, 22 November 2011

/whois David Beckham (18 gambar)

Serba sedikit sejarah David Beckham. 18 gambar dan details.


Fan-atic
David Robert Joseph Beckham was born on May 2, 1975, and is a lifelong Manchester United supporter. As a boy, he attended the Bobby Charlton Soccer School (Charlton is a Manchester United legend) and dreamed of emulating his hero Bryan Robson and wearing the famous No. 7 shirt one day.

Pesawat rempuh penonton di Reno (10 gambar)

Kejadian ini sudah pasti mendatangkan trauma kepada sesetengah penonton apabila sebuah pesawat era Perang Dunia Kedua, P-51 Mustang telah menjunam ke tanah menuju ke arah penonton di Reno. Kejadian ini telah mengorbankan lebih 60 nyawa termasuk juruterbang yang telah menerbangkan pesawat ini. Selama 47 tahun pameran pesawat ini telah diadakan, dan kali dicatatkan kematian yang ke 20 untuk juruterbang yang mengambil bahagian persembahan udara.

Ulangtahun ke 80 replika Christ The Reemer (4 gambar)

Rakyat sekitar menyambut ulangtahun ke 80 tahun sempena replika tanda Christ the Redeemer di Rio de Janeiro pada 11 Oktober 2011 yang lepas. Perayaan yang lain--> (KLIK)

Anjing lawan Landak (2 gambar buat sedih + 1 gambar gagah perkasa)

Seekor anjing pitbull terpaksa disuntik dengan ubat pelali sebelum kesemua duri landak yang berada di badannya dicabut oleh doktor haiwan. Inilah akibatnya bila nak 'menganjing' dengan pihak yang lagi kecil darinya. Anjing berang dengan landak yang telah menceroboh kawasan rumah tuannya. Dengan harapan nak bawa gaduh, hah! 1, 347 duri landak telah 'melekat' kat badan anjing ni. Jangan cari pasal dengan landak. Kan dah kena. Haha, poor u Lil PitBull!

Tarian Ikan Duyung, China (2 gambar)

Persembahan tarian ikan duyung di dalam akuarium gergasi di Wuhan City, China. Perayaan ini merupakan salah satu program yang dilaksanakan untuk meraikan Festival Mid Autumn, sebuah perayaan tradisi masyarakat di China.

Celebrity pawtraits (8 gambar)

Bila tengok artikel ni, senyum happy sambil alo-lo-lo dibuatnya. Gambar-gambar di bawah merupakan koleksi potrait haiwan yang direka oleh firma Takkoda yang dijual pada harga $19. 95 (pound) untuk sebuah buku koleksi yang diberi tajuk 'Famous Faces'. Seisi fotografi ini adalah benar-benar berlaku dan kemudian gambar-gambar asal binatang peliharaan ini akan diproses semua dalam bentuk digital. Potrait haiwan ini diberikan watak-watak di dalam filem atau penampilan sebenar selebriti-selebriti yang terkenal. Selain daripada buku, Takkoda juga menghasilkan produk seperti kad-kad ucapan dan hadiah berdasarkan potrait haiwan ini.


Lantern Festival, Seoul (5 gambar)

Lantern Festival atau Festival Tanglung yang baru berakhir pada 20 November 2011 yang lepas. Festival yang bermula sejak 9 November yang lepas telah diadakan di Cheonggye, pusat bandar Seoul, Korea Selatan. Lihat perayaan lain di Blogpedia. (klik)