Subscribe

Friday, 18 November 2011

Tokyo Sky Tree : Menara Pemerhati Tertinggi Di Dunia


Guinness World Records semalam mengiktiraf Tokyo Sky Tree setinggi 634 meter sebagai menara teringgi di dunia.

Dalam majlis yang di adakan semalam di bandar Tokyo, Pengarah pengurusan Guiness, Alistair Richards menyampaikan pengiktirafan tersebut kepada Presiden Tobu Tower Sky Tree Co, Michiaki Suzuki.

Menara tersebut mengatasi Canton Tower di China yang memiliki ketinggian 600 meter.


SUMBER : HERE

Suasana Sebenar Kehidupan Pekerja Seks Di Bombay (6 gambar)

Pelacur adalah perkara yang haram di sisi agama. Tetapi perkara ini tetap berleluasa di serata dunia. Mari kita tengok sendiri suasana kehidupan pelacur di Bombay. Buang yang keruh, Ambil yang jernih.

SUMBER : 

Virgin Eggs, Chinese Traditional Eggs. (4 gambar)

Telur Virgin atau Virgin Eggs, makannan bizarre berasal dari negara China. Pembekal virgin eggs ini memberitahu bahawa virgin eggs ini dapat membantu mencegah mengantuk pada musim bunga dan demam panas pada musim panas. Walaubagaimanapun, cara penghasilan virgin eggs ini tidak mudah.

Ia perlu direbus di dalam air kencing kanak-kanak lelaki yang kurang dari usia 10 tahun. Serius. (klik)

Pada mula resipi ini mendapat pandangan yang tidak selesa dari masyarakat sekitar, tetapi lama kelamaan ia boleh diterima dan mendapat tempat di pasaran utama negara China. Setiapnya dijual pada harga 1.5 yuan atau lebih kurang RM 0.75. Setiap kali musim panas tiba, pelajar kanak-kanak lelaki di bandar Dongyang akan diarahkan untuk membuang air kecil ke dalam tong plastik yang disediakan di luar bilik darjah mereka. Kemudian tong-tong plastik ini akan dikutip oleh peniaga Virgin Eggs ini. Walaubagaimanapun, pelajar kanak-kanak lelaki ini tidak perlu membuang air kecil sekiranya mereka sedang sakit.

Bagi masyarakat tempatan, mereka percaya virgin eggs ini adalah tonik yang dapat membantu mengurangkan rasa demam ketika musim panas. Manakala sebuah pusat rawatan tradisional di Dongyang berpendapat, air kencing sebenarnya mengandungi sejenis kristal yang boleh 'mengurangkan haba dalaman di dalam badan manusia dan dapat menghentikan pendarahan.

Semasa menemui artikel ini, saya juga kurang percaya. Tapi Google.com ada segalanya, dan ini bukan fake things.


sumber : (link)

Once Upon A Time In Iraq (15 gambar - part 1)

1st time tengok gambar-gambar ni macam susah nak percaya sebab keadaan dalam gambar ni sangat cantik berbanding Iraq pada hari ini. Senibina, pakaian dan orang-orangnya pun sangat unik. Blogpedia mempunyai beberapa koleksi gambar-gambar lama dari negara lain. Nanti menyusul kemudian. Selamat menikmati gambar-gambar ini.

10 jenis manusia dalam facebook

Kau mesti type nombor 4 kan? Tak pun yang last sekali. Hahaha.

Keindahan di bawah gulungan ombak. Cantik gila. (10 gambar)

Gambar-gambar ini telah memenangi anugerah terbaik dalam genre underwater photography. Ini ialah kuasa bawah lautan yang mempunyai keindahan yang tak terkata. Aktiviti meluncur air bukan saja sangat berbahaya tetapi peluncur juga boleh menikmati keindahan di bawah gulungan ombak. I is so woah!

Bruce Lee rare (18 gambar)