Subscribe

Friday, 25 May 2012

Pulau Bora-Bora, Tahiti (10 gambar)


Pulau Bora-Bora, Satu Lagi Pulau Anda Pasti Jatuh Cinta Dengan.
Pulau ini terletak di Tahiti dan merupakan destinasi yang sangat terkenal untuk pasangan.
Kalau nak tahu kenapa ramai orang nak ke sini? Gambar di bawah ini akan menerangkan segalanya.


Kampus Facebook Seluas 57 Ekar Di California (17 Gambar)

Walaupun Facebook merupakan sebuah syarikat multi billionair, paka pekerja mereka berkerja di tempat yang paling tidak formal tetapi amat selesa. Jom kita tengok gambar kampus Facebook seluas 57 ekar yang terletak di Menlo Park, California ni. Terdapat pelbagai kemudahan disini termasuk cafe, klinik gigi, pejabat dan juga fitness center. 


KLIK UNTUK SELANJUTNYA DI SINI:


FLIP, Kapal Paling Pelik Dalam Sejarah (7 Gambar)

FLIP sebuah kapal paling pelik telah dicipta sejak 50 tahun yang lalu oleh dua orang saintis iaitu Drs.Fred Fisher dan Fred Spiess kerana mereka memerlukan tempat yang sangat sunyi bagi menjalankan penyelidikan mereka. FLIP adalah kapal yang dicipta untuk menyelidik mengenai ketinggian, isyarat, suhu dan ketumpatan air bagi kegunaan data mereka. Dengan kapal ini seperti berjalan atas air, semuanya dapat dijalankan dengan lancar. 


KLIK DI SINI UNTUK BERITA PENUH


Design CupCakes Yang Sangat Comel Dan Menarik (12 Gambar)


Kesan Daripada Memakai Kasut Sneakers Buatan China (2 Gambar)


Kesan Daripada Memakai Kasut Sneakers Buatan China.
Memang merbahaya dan walaupun coraknya agak lain sikit, orang tetap nak beli juga kasut China ni eh..


Replika Bahtera Nabi Nuh a.s Di Hong Kong (6 Gambar)Dua orang taikun Hong Kong telah membangunkan bahtera tiruan Nabi Nuh, yang dikatakan memiliki saiz dengan skala yang hampir sama dengan ukuran sebenar bahtera Nabi Nuh. Kapal itu turut diisi dengan beberapa binatang yang jumlahnya masing-masing secara berpasangan. Walaubagaimanapun, semuanya hanya terbuat daripada fiber glass.

Bahtera tiruan tersebut merupakan sebahagian daripada taman Noah’s Ark atau taman Bahtera Nuh yang berada tepat di sisi jambatan Tsing Ma, Hong Kong. Panjang keseluruhan kapal tersebut adalah 450 kaki, dengan lebar 75 kaki dan selesai dibina pada tahun 2009.

Ia turut dilengkapi dengan sebuah restoran mewah dan bilik-bilik hotel dengan pemandangan memukau di tebing sungai yang terbentang lengkap dengan lampu-lampu jambatan yang menyinarinya ketika malam.

Untuk selanjutnya.. (KLIK)