Subscribe

Monday, 9 January 2012

Fashion: Koleksi terbaru PRADA untuk Spring 2012 (15 gambar)

Wow, inilah yang ditunggu-tunggu oleh peminat-peminat barangan jenama Prada semua. Kali ini penggunaan warna pastel banyak digunakan. Manakala pada kasut high heel pula disematkan sedikit hiasan berbentuk sayap. Tahun 2012 tahun gemilang? Mungkin! Jom kita lihat koleksi kasut high heel, platform,clutch dan beg tangan. Sila klik tajuk post untuk berita lanjut.


Hiasan Dalaman: Perabot kerusi retro compact foam (5 gambar)

Rekaan Wear Dorothy berkonsepkan retro ini boleh menjadi kegemaran para geek semua. Compact foam ini boleh didapati di dalam pelbagai warna dan sebenarnya rekaan ini merupakan inspirasi original permainan arked Space Invaders dari tahun 70 an lagi. Sila klik tajuk post untuk melihat gambar yang lain.

Sesuai dengan hiasan dinding macam ini (KLIK)

Set Chess Tema Alien vs Predator (6 gambar)

Kalau fening-fening lalat ketika hendak membelikan hadiah untuk suami, teman atau teman lelaki yang sukakan chess, korang bolehlah hadiahkan diorang set chess bertemakan Alien vs Predator macam ni. Harga satu set adalah USD299.99. Mahal? Ofkos la barang baik memang mahal. Sila klik tajuk post untuk berita penuh. Bukan lelaki je korang boleh hadiahkan, teman wanita yang geek pun boley. ahaks.

Jom tengok Set Chess Mario Bros pula kat sini.

Rekaan cenderahati yang dapat tentangan, China (6 gambar)

Ini ialah fakta dari negara China apabila mereka telah mencipta keychain cenderahati seperti di dalam gambar-gambar di bawah. Rekaan produk ini telah mendapat tentangan sesetengah pihak kerana dianggap kejam kerana meletakkan haiwan di dalam bekas keychain yang tidak mempunyai salur udara. Tetapi pihak pengusaha cenderahati berkenaan menegaskan mereka telah meletakkan bekalan makanan yang berkhasiat di dalam bekas tersebut yang membolehkan haiwan ini hidup lebih lama. Malangnya barangan ini tidak disekat di China. SIla klik tajuk post untuk berita penuh.

Rangkaian Offline File-Sharing Pertama di Dunia (10 gambar)

Projek ini dinamakan sebagai 'Dead Drops' di mana pengguna boleh memuatnaik atau memuatturun apa saja data maklumat yang telah dikongsikan di dalam sistem pengkalan data yang telah disediakan.Seorang artis seni dari Kota New York telah mencipta sistem ini yang pertama seumpamanya di dunia. Saya yakin sistem ini dilengkapi juga dengan sistem antivirus dan keselamatan yang canggih. Hahaha, bukan mudah berkongsi data dengan stranger kan? Lets take a look project ini. Sila klik tajuk post untuk berita penuh.

Kambing biri-biri yang akan menceriakan harimu (5 gambar)

The Blogpedia pernah membuat paparan pasal KAMBING BIRI-BIRI dan fungsinya terhadap trafik DI SINI. Kali ini Blogpedia memberi paparan pula tentang cerita dari Scotland. Sekiranya berpeluang untuk memandu di Scotland, korang akan dapat melihat kambing biri-biri berwarna merah dan biru sedang bebas makan di ladang ternakan yang terletak di lebuhraya utama negara itu. Salah seorang pioneer idea tersebut, petani Andrew Jack telah mewarnakan kambing biri-birinya dengan pewarna khas sebagai idea kepada pengguna jalanraya akan tersenyum setiap kali melalui kawasan tersebut untuk ke tempat yang dituju setiap pagi. Cute kan? Jom p warnakan setiap anjing liar yang ada di kawasan rumah kita. Sila klik tajuk post untuk berita penuh.

Binaan KOTAK TIDUR yang awesome, Beijing (4 gambar)

Sebuah organisasi rekacipta yang dikenali sebagai Arch Group telah mengambil inisiatif untuk mencipta Kotak Tidur Elektronik. Mereka peka dengan keadaan serba maju pada masa sekarang di mana fasiliti yang disediakan untuk berehat adalah sangat kurang jumlahnya. SleepBox merupakan salah satu projek dari kumpulan yang direka dan diletakkan di stesen kereta api, pusat membeli belah dan lapangan terbang seperti kawasan menunggu. Sebagai contoh kegunaannya adalah ketika menunggu teman wanita korang pergi membeli belah, bolehlah berehat di ruangan tersebut. Hehehe. Gambar di bawah merupakan salah satu pemandangan di sebuah lapangan antarabangsa Beijing, China. Sila klik tajuk post untuk entry penuh.

Makanan istimewa pagi ini. Selamat pagi pembaca Blogpedia. (10 gambar)

Sila klik untuk berita penuh. Mahu mencuba tengah hari ini?

Muzium Underwater Terbesar Di DUNIA, Mexico (10 gambar)

Sebuah lagi muzium menarik di dunia telah dibuka di Mexico. Sculptor Jason De Caires Taylor telah mengambil peluang ini dengan mereka sebuah taman di bawah laut yang sangat indah dengan binaan skulptor pelbagai bentuk. Projek ini adalah sebahagian daripada usaha National Marine Park of Cancun sebagai memulihara keindahan di dasasr laut. Sebagai 400 patung pelbagai bentuk telah ditenggelamkan di dasar laut dan ini bukan saja tarikan para skuba untuk menyelam tetapi bertindak sebagai tukun tiruan untuk mewujudkan populasi bawah laut yang lebih besar. Sila klik tajuk post untuk berita penuh.

Misteri Riot Dog yang menyertai rusuhan, Greece (10 gambar)

Ini ada berita yang menarik tentang anjing yang baru saya jumpa. Riot Dog merupakan sekumpulan anjing jalanan yang telah dikenal pasti sering mengikuti demo jalanan di Athens, Greece beberapa tahun kebelakngan ini. Kanellos, Thodoris dan Loukanikos adalah anjing-anjing yang sering dikenal pasti oleh media sendiri ketika membuat liputan semasa demo jalanan. Dipercayai Thodoris adalah anak kepada Loukanikos. Yang menariknya, tiada siapa yang tahu siapakah pemilik anjing-anjing ini. Terkini Riot Dog ini merupakan ikon kepada kebangkitan rakyat di Athens dan sudah mempunyai beribu follower di seluruh dunia. Sila klik tajuk post untuk melihat keseluruhan entry. Riot Dog ini sudah dikenal pasti semenjak bermulanya pergolakan politik Athens 2008 sehingga sekarang.


12 Disember 2008


17 Disember 2008Jom bela SINGA (10 gambar)

Gila sweet kan dapat bela singa dalam rumah? Oh saya mahu juga! Sila klik tajuk post untuk berita penuh.

Imaginasi saintis pada tahun 1953 kepada kita.

Nama popular di Eropah mengikut negara.

Untuk Gigurl


Untuk Boboi

Bina hotel 15 tingkat dalam masa 6 hari, China (video)

Ukiran skulptur dari pisang. (8 gambar)

Buah pisang ialah buah pisang yang agak fragile la juga kalau dalam bidang seni ni. Korang rasa berapa lama telah diperuntukkan untuk mengukir pisang pelbagai bentuk seperti di bawah? Korang pun tahu kan pisang tak boleh terdedah sangat dengan udara apabila sudah terbuka, mudah menjadi hitam dan rosak. Apa kata kita lihat seni skulptur yang telah dihasilkan dari pisang ini. Sila klik tajuk post untuk full entry.

Cara buat ice-cream cup pakai belon (7 gambar)

Sila klik tajuk post untuk full entry.