Subscribe

Tuesday, 20 December 2011

Kelahiran cute 15 ekor anak anjing Dalmation (5 gambar)

Teringat movie Barat 101 Dalmatian bila tengok puppy-puppy ni. Gila comel bila Pebbles, ibu anjing jenis Dalmatian ni bila melahirkan 15 ekor anak anjing.  Bila tengok gambar kat bawah ni, tengah tepikir camana nak urus bab kebersihan anjing-anjing ni pula. Mesti sangkar anjing kena besar, belanjawan untuk bekalan makanan pun kena besar. Tetapi mengikut tuan punya anjing-anjing ni, mereka uga merancang untuk menjual anak-anak anjing tersebut disebabkan faktor kewangan keluarga tersebut.  Sila klik tajuk post untuk entry penuh.

Kim Jong II, pemimpin negara komunis yang sangat dihormati oleh rakyatnya. (10 gambar)

Pemergian Kim Jong II secara mengejut pada Sabtu yang lepas telah mencetuskan pelbagai emosi di kalangan rakyat Korea Utara mahupun masyarakat antarabangsa. Diktaktor Komunis terakhir di dunia itu telah meninggal dunia selepas mengalami serangan jantung ketika di dalam perjalanan di dalam sebuah keretapi pada Sabtu lepas. Kim Jong II meninggal pada usia 69 tahun dan kini anaknya yang berusia 28 tahun baru saja diishtiharkan sebagai pemimpin Korea Utara yang baru. SIla klik tajuk post untuk entry penuh.

Arca seni pelik dari cantuman bahagian badan haiwan (8 gambar)

Kata orang, kalau hendak melakukan sesebuah kerja seni biarlah bertempat dan tidak mendatangkan kemudaratan kepada diri sendiri. Seorang artis skulpter, Enrique Gomes De Molina telah dihukum penjara selama 5 tahun dan didenda sebanyak $ 250, 000 selepas disabitkan di atas kesalahan mengimport sebahagian dari spesis terancam seperti bahagian-bahagian badan haiwan, haiwan eksotik; ular kobra, pangolins, burung enggang, tengkorak babirusa dan orang utan dari seluruh dunia termasuklah Bali, Indonesia, Thailand, Filipina dan China. Dia juga dikenakan denda di atas kesalahan memiliki kulit burung raja udang Jawa, raja udang Collred, burung hud-hud, beberapa jenis helang dan lain-lain lagi. Sila klik tajuk post untuk entry penuh.

Style pakaian ketika musim panas di China (10 gambar)

Mula-mula pelik juga tengok 2-3gambar wajah budak pompuan tu asyik interframe, rupanya inilah yang sedang berlaku. Saya rasa, dekat Malaysia ada je macam ni. Sila klik tajuk post untuk entry penuh.

Kisah benar bila kita 'On The Phone' (6 gambar)

Patung Barbie Versi LADY GAGA (12 gambar)

Macam-macam betul kehebatan dunia seni ni. Pereka Lu Wei Kang yang berasal dari Beijing telah mengambil masa selama beberapa bulan untuk mencipta beberapa jenis patung Barbie versi Lady Gaga yang terkenal bersama pakaiannya yang pelik-pelik ketika membuat persembahan pentas atau menghadiri majlis anugerah. Lu Wei Kang kini telah membuka perniagaan patung Barbie berasaskan Lady Gaga ini ke pasaran dalam China dan  luar antarabangsa. Selain daripada Lu Wei Kang, Veik juga merupakan artist anak patung yang turut sama menghasilkan patung Barbie versi Lada Gaga. Sila klik tajuk post untuk melihat entry penuh.