Subscribe

Tuesday, 3 January 2012

Copy Paste : Layers of road peeled off by flooding during hurricane Irene

Dirantai sudah hampir 23 tahun oleh ibu, China (5 gambar)

Memanglah agak menyedihkan bila tengok keadaan lelaki di bawah. Beliau kini sudah berusia 40 tahun dan telah dirantai oleh ibunya sejak berumur 17 tahun. Menurut wanita tersebut, beliau yakin telah membuat keputusan yang betul kerana dia tidak mampu untuk menghantar anaknya ke hospital untuk mendapatkan rawatan. Anak lelakinya telah dirantai di dalam sebuah ruang di rumah mereka selepas sering membuang pakaian yang dipakainya dan bertindak kelakuan luar jangka yang membahayakan dirinya sendiri. Sila klik tajuk post untuk berita lanjut.

15 cara mengikat tali kasut. (15 gambar)

Korang boleh buat berapa jenis ingatan. Manusia lemah macam saya pun rasanya 2 jenis je pun. Apa kata kita lihat 15 jenis ikatan tali kasut. Sesuai untuk mereka yang funky! Sila klik tajuk post untuk entry penuh.

Skulptur dari potongan kayu sebatang pokok (2 gambar)

Sempadan Belgium & Netherlands (Belanda)

Wedding Colors: Biru Cerulean, Coklat Latte, Emas Antik, Silver + White

Kota Dinasour di sempadan China dan Mongolia (6 gambar)

Mungkinkah ia adalah skulptur atau binaan ukiran yang terhebat? Kawasan ini ialah sebuah kawasan yang terletak di sempadan China -Mongolia dan mempunyai kira-kira 20, 000 orang penduduk daerah Erlian. Kawasan ini dibina sebagai tapak reputasi untuk penemuan rangka fosil antara yang terbesar di dunia. Ia juga kelihatan seperti taman binatang di atas padang pasir yang mempunyai pelbagai rangka model dinasour. Sila klik tajuk post untuk berita penuh.

Eskalator di luar pertama di dunia, Colombia (6 gambar)

Kalau tak silap, China pun ada esklator skala besar macam ni. Tapi ianya berada di dalam sebuah kompleks yang besar. Colombia terkini mempunyai eskalator berskala besar dan mungkin merupakan eskalator yang terpanjang di dunia. Ianya terletak di sebuah daerah miskin, bandar kedua terbesar di Colombia. Selama beberapa generasi, 12, 000 orag penduduk yang tinggal di Medellin Comuna terpaksa membuat perjalanan yang sukar sehingga beratus-ratus meter di atas jalan daif yang dikatakan menyamai sebuah perjalanan memanjat bangunan 28 tingkat!

Sekarang peduduk sekitar telah mempunyai eskalator yang hanya mencatatkan 35 minit perjalanan sehingga ke hujung destinasi. Eskalator gergasi ini mempunyai ukuran panjang 384 meter (1, 260 kaki) dan dibahagikan kepada 6 bahagian. Kos pembinaan mengambil sebanyak 4 juta pounds.

Nampak sangat menarik. Tetapi saya tertanya, kalau hujan agaknya camana? Bukankah ianya digerakkan dengan kuasa elektrik? Sila klik tajuk post untuk entry penuh.

Street Art: Kempen Anti Plastik, Slovenia (3 gambar)

Ini merupakan sebuah kempen di tepian jalanan yang sangat menarik. Ia boleh dipraktikkan oleh sesiapa saja yang mencintai alam sekitar. Sebenarnya projek seni yang diberi nama The Rise Of The Fall di Slovenia ini diilhamkan oleh Miha Artnak. Beliau telah menggantikan daun pokok yang asal dengan cebisan-cebisan plastik terpakai dan beliau berharap semoga projek seni ini memberikan mesej yang jelas kepada dunia tentang kepentingan alam sekitar dan pencemaran alam. Sila klik tajuk post untuk berita lanjut.


Hello.

Cara mengeluarkan mentol lampu dari dalam mulut. (6 gambar)

Haha. Kedengaran sedikit pelik kan, tapi memang ada orang tertentu yang suka mencuba sesuatu yang pelik dan membahayakan diri sendiri. Dikatakan, bukan senang hendak mengeluarkan mentol lampu ni, silap-silap boleh berakhir kat hospital pula. Sila klik tajuk post dan melihat bagaimana seorang lelaki mengeluarkan lampu mentol dari mulutnya. Jangan sesekali cuba aksi ini tanpa ada doktor di sisi.

Dompet untuk mereka yang sukakan konsep minimalis. ( 3 gambar)

Klik tajuk post untuk entry penuh. Produk ini boleh dibeli di SINI.

Fashion : Kasut kulit untuk lelaki (10 gambar)

Kanser Payu Dara

Saya harap pembaca The Blogpedia tidak salah sangka kepada post ini. Mungkin ada cakap-cakap haluan kiri, tapi apapun saya tetap nak berkongsikan entry The Scar Project: Breast Cancer Is Not A Pink Ribbon ini. Just imagine pesakit kanser di kalangan wanita ini kehilangan salah satu organ yang penting kepada mereka. Memang menitis air mata melihat gambar-gambar di bawah ni, lagi 100 kali baik dari gambar semi nude yang korang shoot kat model2 dan tayang dekat facebook. Sila klik tajuk post untuk entry penuh.
 
Sayangi perempuan anda.